Un turc care își răpise copiii din Suedia, prins în România

Captură spectaculoasă a poliţiei din Constanța. Un cetăţean turc urmărit de autorităţile suedeze într-un posibil caz de răpire internaţională a propriilor copii a fost arestat preventiv, luni, şi urmează să fie extrădat. More »

Suedia își înăsprește politicile cu privire la locurile în care este permis fumatul

Suedia interzice fumatul în majoritatea locurilor publice, inclusiv în locurile de joacă, pe terasele restaurantelor și în gări, informează Evening Standard. Parlamentul suedez a votat în favoarea extinderii interdicției pentru fumat, care More »

Raport îngrijorător Amnesty despre romii din România, care trăiesc în „condiții disperate” în Suedia

Mii de migranţi fără adăpost şi nevoiaşi din UE, majoritatea romi din România, trăiesc în condiţii disperate şi periculoase în Suedia, relevă un nou raport al Amnesty International, făcut public joi, transmite More »

Mai mult de 10.000 de suedezii vârstnici sunt FĂRĂ adăpost, în timp ce MIGRANŢII obțin totul GRATIS

Peste 10.000 de persoane de peste 50 de ani sunt fără adăpost în 🇸🇪 Suedia. Iar acum, când iarna bate la ușa, situația persoanelor fără adăpost devine din ce în ce mai More »

GdS.ro: O actriţă craioveană se întoarce din Suedia în Bănie

Luiza Stănescu este omul care îşi caută fericirea în zâmbetele celor din jur. S-a născut în inima Olteniei, în Craiova, unde a făcut primul pas spre fericire. A început să viseze. A More »

Ciocnire armată într-un club din Suedia. 7 oameni au fost împuşcaţi

Conflict armat într-un club de motociclişti din oraşul suedez Göteborg. Douăsprezece persoane au fost arestate după o confruntare cu arme de foc într-un club de motociclişti din Göteborg, oraş în sud-vestul Suediei, More »

Suedia: Extrema dreaptă anti-imigrație se îndreaptă spre un rezultat istoric la alegerile parlamentare din 9 septembrie

Extrema dreaptă anti-imigrație ar urma să realizeze un puternic avans la alegerile parlamentare din 9 septembrie, penalizând partidele tradiționale amenințate de un vot-sancțiune, scrie AFP. Social-democrații ar urma să rămână primul partid More »

Liderul partidului NAŢIONALIST suedez face declaraţii FULMINANTE despre HITLER

Liderul suedez al Mișcării de rezistență nordică, Simon Lindberg, a avut o abordare șoc despre politicile lui Adolf Hitler. Mai mult, partidul său este pe punctul de a candida în alegerile generale More »

Atac armat în Suedia. Cinci suporteri ai naționalei de fotbal au fost împuşcați

Un atac armat a avut loc în centrul oraşului suedez Malmo. Cel puţin cinci persoane au fost rănite de un suspect care a tras cu o armă automată, scrie presa locală. Atacul More »

Suedia se pregăteşte să achiziţioneze sisteme Patriot pentru 1 miliard de dolari

Suedia este pe cale să încheie în următoarele săptămâni un contract cu producătorul american de armament Raytheon Co. pentru achiziţia unor sisteme de apărare antiaeriană Patriot, în cadrul programului de modernizare a More »

InfoOradea.ro : Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria va efectua un turneu in Suedia, cu spectacolul “Gulliver”

Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria va efectua în perioada 16 – 23 mai un turneu în Suedia cu spectacolul „Gulliver”, adaptare după Jonathan Swift, regia Radu Dinulescu. Invitația a venit din More »

Suedia: Un cerșetor român a câștigat la loto

Un român din Suedia, care trăia din cerșit și dormea sub un pod, a câștigat, în 2014, 210.000 de coroane suedeze, echivalentul a 27 000 de dolari, la o loterie. Biletul de More »

Pentru a combate islamismul, Suedia închide toate școlile religioase

Ministrul suedez al Educației, Gustav Fridolin (foto), in tenționează să interzică învă țământul religios și posibilitatea ca preoții sau imamii să mai predea. Într-un articol din ziarul Aftonbladet, Fridolin afirmă că elevii More »

Ministrul de externe din Coreea de Nord va efectua o vizita in Suedia (presa)

Ministrul nord-coreean de Externe, Ri Yong Ho, va efectua o vizita in Suedia in viitorul apropiat, a informat vineri ziarul suedez Dagens Nyheter, citand surse, transmite Reuters. Ministerul de Externe de la More »

Gerul, ninsorile şi viscolul lovesc Europa. A fost emisă o avertizare pentru Suedia

Ninsorile, viscolul şi gerul fac ravagii în Europa. În mai multe ţări sunt în vigoare avertizari cod galben sau portocaliu de ninsori şi vânt puternic. În aceste condiţii, MAE a emis avertizări More »

Suedia, procesul uzbecului care a ucis 5 persoane cu un camion: Rakhmat Akilov spune ca voia sa razbune “califatul”, ucigand “infidelii”

Solicitantul uzbec de azil care a revendicat atentatul cu camion soldat cu 5 morti in aprilie 2017 in Stockholm a declarat marti in fata Curtii, in a treia zi a procesului sau More »

Stockholm, primul oraș din lume care va spune adio bancnotelor și monedelor

Primul oraș care vrea să renunțe la bancnote și monede este Stockholm, capitala Suediei, care a fost și prima țară europeană ce a folosit bancnotele de hârtie. În prezent, doar 15% dintre More »

Un acord prin care Suedia şi Maroc au făcut schimb de baze de date ale amprentelor digitale a dezvăluit că solicitanţii de azil mint în masă. Acordul dintre cele două ţări a More »

Volvo și eficiența energetică: fabrica de motoare din Suedia a devenit prima lor uzină fără emisii de CO2

Volvo a anunțat că fabrica sa de motoare din Suedia a devenit prima lor uzină fără emisii de CO2, datorită implementării unui sistem de încălzire bazat pe energie regenerabilă. Eficiența energetică este More »

 

Suedezii de la Usitall negociază la Galaţi cu reprezentanţii Primăriei construirea unei termocentrale pe bază de gunoi

Primarul Dumitru Nicolae s-a ambiţionat ca, până la finele mandatului său, să „bată în cuie" realizarea aceastei investiţii de 100 de milioane de euro, cu ajutorul căreia vrea să elimine monopolul SC Electrocentrale SA Galaţi.

În noiembrie 2011, supărat că, din cauza conflictului Electrocentrale-Apaterm, gălăţenii îngheţau de frig în apartamente, edilul s-a gândit că ar fi necesară o alternativă la monopolul gigacaloriei deţinut de Electrocentrale Galaţi.

Căutând soluţia a făcut o scurtă excursie în Suedia, mai exact în oraşul Linköping, acolo unde încălzirea în sistem în centralizat a locuitorilor este asigurată prin arderea deşeurilor menajere.

După ce a discutat cu reprezentanţii firmei suedeze Usitall AB, care construieşte şi exploatează asemenea centrale pe bază de gunoi, Dumitru Nicolae a propus Consilul Local un proiect de hotărâre privind aprobarea începerii negocierilor pentru constituirea unui parteneriat public-privat cu această firmă.

Noi oferim terenul şi gunoiul, iar suedezii, centrala

Edilul a declarat că dacă deşeurile menajere ale gălăţenilor vor îndeplini condiţiile cerute pentru a putea fi utilizate drept combustibil, Usitall investi 100 de milioane de euro într-o centrală termică, care, peste doi ani, va produce energie termică suficientă pentru a încălzi aparatamentele gălăţenilor.

"Avem în vedere încheierea unui parteneriat public privat cu firma suedeză USITAL. Ei vor investi în acea centrală pe bază de deşeuri, iar noi le vom pune la dispoziţie terenul şi gunoiul. Într-o lună, suedezii vor fi aici, iar eu urmează să bag proiectul de hotărâre în Consiliul Local", a afirmat Dumitru Nicolae.

N-a fost chiar o lună pentru că începerea negocierilor cu Usitall a fost aprobată recent, în ultima şedinţă a Consiliului Local, însă suedezii s-au mişcat mult mai repede dovedind că interesul lor pentru investiţia de la Galaţi este cât se poate de real.

Reprezentanţii Usitall, la Galaţi, însoţiţi de ambasadorul Suediei

Joi 12 aprilie, a ajuns la Galaţi o delegaţie din oraşul Linköping (Suedia), condusă de Excelenţa Sa dl. Anders Bengtcén, Ambasadorul Suediei în România. Din delegaţie mai fac parte:Ann-Cathrine Hjerdt – primarul oraşului Linköping, Kerstin Rejmstad – ofiţer de relaţii internaţionale, Mattias Philipsson – CEO Usitall AB, Gustaf Hallgren – COO Usitall AB, Tony Moberg – director Dezvoltare Afaceri Usitall AB şi Constantin Damov, reprezentantul Usitall AB în România
Usitall AB este o companie suedeză cu experienţă în dezvoltarea şi operarea centralelor termoelectrice de ultimă generaţie bazate pe surse de energie regenerabilă.

Reprezentanţii Usitall, la Galaţi, însoţiţi de ambasadorul Suediei

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: