Suedia, tara unde politicienii nu au privilegii, doar responsabilitati

“Daca n-ar fi, nu s-ar povesti”. Suedia, tara in care politicienii nu au privilegii, nu se bucura de imunitate, iar alegatorii se prezinta la vot in proportie de peste 80%. In topul More »

Un turc care își răpise copiii din Suedia, prins în România

Captură spectaculoasă a poliţiei din Constanța. Un cetăţean turc urmărit de autorităţile suedeze într-un posibil caz de răpire internaţională a propriilor copii a fost arestat preventiv, luni, şi urmează să fie extrădat. More »

Suedia își înăsprește politicile cu privire la locurile în care este permis fumatul

Suedia interzice fumatul în majoritatea locurilor publice, inclusiv în locurile de joacă, pe terasele restaurantelor și în gări, informează Evening Standard. Parlamentul suedez a votat în favoarea extinderii interdicției pentru fumat, care More »

Raport îngrijorător Amnesty despre romii din România, care trăiesc în „condiții disperate” în Suedia

Mii de migranţi fără adăpost şi nevoiaşi din UE, majoritatea romi din România, trăiesc în condiţii disperate şi periculoase în Suedia, relevă un nou raport al Amnesty International, făcut public joi, transmite More »

Mai mult de 10.000 de suedezii vârstnici sunt FĂRĂ adăpost, în timp ce MIGRANŢII obțin totul GRATIS

Peste 10.000 de persoane de peste 50 de ani sunt fără adăpost în 🇸🇪 Suedia. Iar acum, când iarna bate la ușa, situația persoanelor fără adăpost devine din ce în ce mai More »

GdS.ro: O actriţă craioveană se întoarce din Suedia în Bănie

Luiza Stănescu este omul care îşi caută fericirea în zâmbetele celor din jur. S-a născut în inima Olteniei, în Craiova, unde a făcut primul pas spre fericire. A început să viseze. A More »

Ciocnire armată într-un club din Suedia. 7 oameni au fost împuşcaţi

Conflict armat într-un club de motociclişti din oraşul suedez Göteborg. Douăsprezece persoane au fost arestate după o confruntare cu arme de foc într-un club de motociclişti din Göteborg, oraş în sud-vestul Suediei, More »

Suedia: Extrema dreaptă anti-imigrație se îndreaptă spre un rezultat istoric la alegerile parlamentare din 9 septembrie

Extrema dreaptă anti-imigrație ar urma să realizeze un puternic avans la alegerile parlamentare din 9 septembrie, penalizând partidele tradiționale amenințate de un vot-sancțiune, scrie AFP. Social-democrații ar urma să rămână primul partid More »

Liderul partidului NAŢIONALIST suedez face declaraţii FULMINANTE despre HITLER

Liderul suedez al Mișcării de rezistență nordică, Simon Lindberg, a avut o abordare șoc despre politicile lui Adolf Hitler. Mai mult, partidul său este pe punctul de a candida în alegerile generale More »

Atac armat în Suedia. Cinci suporteri ai naționalei de fotbal au fost împuşcați

Un atac armat a avut loc în centrul oraşului suedez Malmo. Cel puţin cinci persoane au fost rănite de un suspect care a tras cu o armă automată, scrie presa locală. Atacul More »

Suedia se pregăteşte să achiziţioneze sisteme Patriot pentru 1 miliard de dolari

Suedia este pe cale să încheie în următoarele săptămâni un contract cu producătorul american de armament Raytheon Co. pentru achiziţia unor sisteme de apărare antiaeriană Patriot, în cadrul programului de modernizare a More »

InfoOradea.ro : Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria va efectua un turneu in Suedia, cu spectacolul “Gulliver”

Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria va efectua în perioada 16 – 23 mai un turneu în Suedia cu spectacolul „Gulliver”, adaptare după Jonathan Swift, regia Radu Dinulescu. Invitația a venit din More »

Suedia: Un cerșetor român a câștigat la loto

Un român din Suedia, care trăia din cerșit și dormea sub un pod, a câștigat, în 2014, 210.000 de coroane suedeze, echivalentul a 27 000 de dolari, la o loterie. Biletul de More »

Pentru a combate islamismul, Suedia închide toate școlile religioase

Ministrul suedez al Educației, Gustav Fridolin (foto), in tenționează să interzică învă țământul religios și posibilitatea ca preoții sau imamii să mai predea. Într-un articol din ziarul Aftonbladet, Fridolin afirmă că elevii More »

Ministrul de externe din Coreea de Nord va efectua o vizita in Suedia (presa)

Ministrul nord-coreean de Externe, Ri Yong Ho, va efectua o vizita in Suedia in viitorul apropiat, a informat vineri ziarul suedez Dagens Nyheter, citand surse, transmite Reuters. Ministerul de Externe de la More »

Gerul, ninsorile şi viscolul lovesc Europa. A fost emisă o avertizare pentru Suedia

Ninsorile, viscolul şi gerul fac ravagii în Europa. În mai multe ţări sunt în vigoare avertizari cod galben sau portocaliu de ninsori şi vânt puternic. În aceste condiţii, MAE a emis avertizări More »

Suedia, procesul uzbecului care a ucis 5 persoane cu un camion: Rakhmat Akilov spune ca voia sa razbune “califatul”, ucigand “infidelii”

Solicitantul uzbec de azil care a revendicat atentatul cu camion soldat cu 5 morti in aprilie 2017 in Stockholm a declarat marti in fata Curtii, in a treia zi a procesului sau More »

Stockholm, primul oraș din lume care va spune adio bancnotelor și monedelor

Primul oraș care vrea să renunțe la bancnote și monede este Stockholm, capitala Suediei, care a fost și prima țară europeană ce a folosit bancnotele de hârtie. În prezent, doar 15% dintre More »

Un acord prin care Suedia şi Maroc au făcut schimb de baze de date ale amprentelor digitale a dezvăluit că solicitanţii de azil mint în masă. Acordul dintre cele două ţări a More »

 

„Vânătorul de imigranţi”, audiat în Suedia

În Suedia au început audierile în cazul lui Peter Mangsa, care urmărea şi ucidea oamenii cu înfăţişare „ne-suedeză”, imigranţii. El este acuzat de trei crime şi 12 tentative de omor.

„Vânătorul de imigranţi” nu poate fi considerat un succesor al lui Anders Breivik, care a ucis 77 de persoane şi care este judecat în Norvegia, deoarece primele două crime au fost comise de Peter Mangsa încă din 2003. Apoi el a săvârşit multe atacuri asupra oamenilor în anii 2009-2010. Doar una dintre victime era suedeză etnică, ce-i drept, în timpul atacului, ea se afla în compania unui imigrant. Mangsa nu se căieşte de faptele sale. Apropo, Breivik l-a amintit pe el şi pe alţi câţiva neonazişti ca fiind adevăraţi patrioţi, care au luat armele în mână pentru a apăra Europa de politica multiculturalismului. Această politică a dus la imigraţia nereglementată şi a stârnit un răspuns al radicalilor de dreapta, consideră politologul Irina Semenenko.

„Este un răspuns îngrozitor. Aceste spirite radicale, care se manifestă la tot mai multe persoane care nu sunt de acord cu faptul că de moştenirea strămoşilor lor se folosesc imigranţii. Şi prin măsuri poliţieneşti nu poate fi rezolvată această problemă, deoarece vor fi găsite variante de a ocoli orice urmări poliţieneşti”.

În Suedia, şi nu doar acolo, este ridicat aşa-numitul prag al toleranţei imigraţioniste, considerat de sociologi ca fiind de 13% din numărul total al imigranţilor, spune politologul Oleg Barabanov.

„Peste tot este ridicat pragul de toleranţă imigraţionistă, inclusiv în ţările în care imigranţii au existat întotdeauna: Franţa, Marea Britanie. Spaţiul Schengen a deschis graniţele interne ale întregii Europe. Acest lucru a dus la faptul că mulţi imigranţi, ajungând în Uniunea Europeană prin Franţa, Italia sau altă ţară, s-au deplasat mai departe şi au ridicat pragul de toleranţă imigraţionistă în alte ţări”.

Europa însăşi s-a împins într-o situaţie fără ieşire, consideră Barabanov. Întrucât nu există o rezolvare univocă a problemei, în societatea europeană este ridicat riscul de apariţie a noilor „vânători”, este convins politologul.

„Se înţelege că aceste crime în serie din Suedia sunt legate într-o măsură mai mare decât crimele lui Breivik de relaţiile interetnice din Europa, care se acutizează în prezent. Totodată, noi observăm intensificarea crizei economice care loveşte asupra stabilităţii sociale din Europa şi, prin urmare, foarte mulţi oameni, pierzându-şi locul de muncă sau încrederea într-o economie stabilă, încep să-i acuze pe imigranţi. De aceea, astfel de lucruri, din păcate, se vor mai repeta”.

„Vânătorul de imigranţi”, audiat în Suedia

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: