HotNews.ro : Ambasada Suediei nu se lasă și îi răspunde ministrului comunicațiilor, amintindu-i că scriitoarea de origine română, Herta Müller, a primit Premiul Nobel pentru literatură

Ambasada Suediei nu renunță la trollingul la adresa guvernanților. Deranjat de ironiile publicate de misiunea diplomatică, ministrul comunicațiilor a sugerat că mai bine s-ar uita în ograda proprie acolo unde Premiul Nobel More »

Cum ştiu autorităţile din Suedia cunosc când şi unde trebuie să intervină pentru combaterea poleiului

Pentru informaţiile stocate în calculatorul de bord al automobilelor s-a găsit o aplicare utilă în Suedia. Datele provenite de la diverse autovehicule sunt folosite pentru combaterea lunecușului şi poleiului pe drumurile locale, More »

Suedia, tara unde politicienii nu au privilegii, doar responsabilitati

„Daca n-ar fi, nu s-ar povesti”. Suedia, tara in care politicienii nu au privilegii, nu se bucura de imunitate, iar alegatorii se prezinta la vot in proportie de peste 80%. In topul More »

Un turc care își răpise copiii din Suedia, prins în România

Captură spectaculoasă a poliţiei din Constanța. Un cetăţean turc urmărit de autorităţile suedeze într-un posibil caz de răpire internaţională a propriilor copii a fost arestat preventiv, luni, şi urmează să fie extrădat. More »

Suedia își înăsprește politicile cu privire la locurile în care este permis fumatul

Suedia interzice fumatul în majoritatea locurilor publice, inclusiv în locurile de joacă, pe terasele restaurantelor și în gări, informează Evening Standard. Parlamentul suedez a votat în favoarea extinderii interdicției pentru fumat, care More »

Raport îngrijorător Amnesty despre romii din România, care trăiesc în „condiții disperate” în Suedia

Mii de migranţi fără adăpost şi nevoiaşi din UE, majoritatea romi din România, trăiesc în condiţii disperate şi periculoase în Suedia, relevă un nou raport al Amnesty International, făcut public joi, transmite More »

Mai mult de 10.000 de suedezii vârstnici sunt FĂRĂ adăpost, în timp ce MIGRANŢII obțin totul GRATIS

Peste 10.000 de persoane de peste 50 de ani sunt fără adăpost în 🇸🇪 Suedia. Iar acum, când iarna bate la ușa, situația persoanelor fără adăpost devine din ce în ce mai More »

GdS.ro: O actriţă craioveană se întoarce din Suedia în Bănie

Luiza Stănescu este omul care îşi caută fericirea în zâmbetele celor din jur. S-a născut în inima Olteniei, în Craiova, unde a făcut primul pas spre fericire. A început să viseze. A More »

Ciocnire armată într-un club din Suedia. 7 oameni au fost împuşcaţi

Conflict armat într-un club de motociclişti din oraşul suedez Göteborg. Douăsprezece persoane au fost arestate după o confruntare cu arme de foc într-un club de motociclişti din Göteborg, oraş în sud-vestul Suediei, More »

Suedia: Extrema dreaptă anti-imigrație se îndreaptă spre un rezultat istoric la alegerile parlamentare din 9 septembrie

Extrema dreaptă anti-imigrație ar urma să realizeze un puternic avans la alegerile parlamentare din 9 septembrie, penalizând partidele tradiționale amenințate de un vot-sancțiune, scrie AFP. Social-democrații ar urma să rămână primul partid More »

Liderul partidului NAŢIONALIST suedez face declaraţii FULMINANTE despre HITLER

Liderul suedez al Mișcării de rezistență nordică, Simon Lindberg, a avut o abordare șoc despre politicile lui Adolf Hitler. Mai mult, partidul său este pe punctul de a candida în alegerile generale More »

Atac armat în Suedia. Cinci suporteri ai naționalei de fotbal au fost împuşcați

Un atac armat a avut loc în centrul oraşului suedez Malmo. Cel puţin cinci persoane au fost rănite de un suspect care a tras cu o armă automată, scrie presa locală. Atacul More »

Suedia se pregăteşte să achiziţioneze sisteme Patriot pentru 1 miliard de dolari

Suedia este pe cale să încheie în următoarele săptămâni un contract cu producătorul american de armament Raytheon Co. pentru achiziţia unor sisteme de apărare antiaeriană Patriot, în cadrul programului de modernizare a More »

InfoOradea.ro : Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria va efectua un turneu in Suedia, cu spectacolul “Gulliver”

Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria va efectua în perioada 16 – 23 mai un turneu în Suedia cu spectacolul „Gulliver”, adaptare după Jonathan Swift, regia Radu Dinulescu. Invitația a venit din More »

Suedia: Un cerșetor român a câștigat la loto

Un român din Suedia, care trăia din cerșit și dormea sub un pod, a câștigat, în 2014, 210.000 de coroane suedeze, echivalentul a 27 000 de dolari, la o loterie. Biletul de More »

Pentru a combate islamismul, Suedia închide toate școlile religioase

Ministrul suedez al Educației, Gustav Fridolin (foto), in tenționează să interzică învă țământul religios și posibilitatea ca preoții sau imamii să mai predea. Într-un articol din ziarul Aftonbladet, Fridolin afirmă că elevii More »

Ministrul de externe din Coreea de Nord va efectua o vizita in Suedia (presa)

Ministrul nord-coreean de Externe, Ri Yong Ho, va efectua o vizita in Suedia in viitorul apropiat, a informat vineri ziarul suedez Dagens Nyheter, citand surse, transmite Reuters. Ministerul de Externe de la More »

Gerul, ninsorile şi viscolul lovesc Europa. A fost emisă o avertizare pentru Suedia

Ninsorile, viscolul şi gerul fac ravagii în Europa. În mai multe ţări sunt în vigoare avertizari cod galben sau portocaliu de ninsori şi vânt puternic. În aceste condiţii, MAE a emis avertizări More »

Suedia, procesul uzbecului care a ucis 5 persoane cu un camion: Rakhmat Akilov spune ca voia sa razbune „califatul”, ucigand „infidelii”

Solicitantul uzbec de azil care a revendicat atentatul cu camion soldat cu 5 morti in aprilie 2017 in Stockholm a declarat marti in fata Curtii, in a treia zi a procesului sau More »

 

Suedia vede Grecia in faliment

În cel mai clar avertisment de până acum al unui oficial european, ministrul suedez de finanţe Anders Borg a atenţionat că Grecia îşi va declara în cele din urmă falimentul în pofida tentativelor multiple ale Europei de a salva statul confruntat cu o recesiune acută.

Avertismentul vine în contextul în care centrul de planificare şi cercetare economică Kepe a calculat că în cel de-al treilea trimestru al acestui an economia elenă se va prăbuşi cu 9,1%, pe ansamblul anului scăderea ajungând la 6,7%, de două ori mai abruptă decât s-a estimat iniţial. În primul trimestru Produsul Intern Brut s-a con­tractat cu 6,5%, scrie Le Monde.

"Având în vedere modul în ca­re situaţia a fost gestionată pâ­nă acum, nu pot exclude că re­zul­tatul final va fi fali­mentul sta­tul­ui", a afirmat Borg. Chiar şi dacă Gre­cia renegociază con­diţiile im­puse de FMI în schimbul ajutorului financiar, da­toria nu va ajunge sub 120% din PIB în zece ani, situaţie căreia cu greu i se poate face faţă, mai ales dacă sunt avute în vedere perspectivele slabe legate de eco­no­mia ele­nă, a subliniat oficia­lul, citat de Le Figaro. Chiar şi ministrul adjunct de finanţe al Gre­ciei, Christos Staikouras, a avertizat că si­tua­ţia economică a ţării este "critică" şi "foarte dificilă".

Cu toate că Grecia este în rece­siune din 2008, PIB per capita (19.000 euro în 2011), deşi scade de la începutul declinului econo­mic, nu este cu mult sub media Uniunii Europene (25.000 euro) dacă nivelul este raportat la cel din Europa de Est, în special la cel din România şi Bulgaria, considerate cele mai sărace state din UE. După calculele ZF, PIB per ca­pita din Grecia ar trebui să scadă încă 22 de ani pentru a ajunge la nivelul din România (6.500 euro în 2010, dacă PIB per capita este ajustat la scăderea numărului de locuitori evidenţiată de cel mai recent recensământ). Estimarea ia în calcul scăderea medie a PIB per capita din Grecia din 2008 până în 2011.

Şi zona euro în recesiune

Zona euro va fi în recesiune tehnică în al doilea şi al treilea trimestru din acest an, dar activitatea economică îşi va reveni uşor în ultimele trei luni ale anului, potrivit esti­mărilor institutelor naţionale de statistică din Franţa, Germania şi Italia. Astfel, în al doilea trimestru PIB-ul ar urma să scadă cu 0,2%, iar în al treilea cu 0,1%, notează Le Monde. În perioada octombrie-decembrie economia va creşte cu 0,1%.

"Nu poate fi exclusă agravarea tensiu­nilor financiare, în special din cauza perspec­ti­velor de activitate slabe", avertizează cele trei institute.

mai mult :

Grecia se afundă de cinci ani în recesiune, iar Suedia o vede în

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: