Raport îngrijorător Amnesty despre romii din România, care trăiesc în „condiții disperate” în Suedia

Mii de migranţi fără adăpost şi nevoiaşi din UE, majoritatea romi din România, trăiesc în condiţii disperate şi periculoase în Suedia, relevă un nou raport al Amnesty International, făcut public joi, transmite More »

Mai mult de 10.000 de suedezii vârstnici sunt FĂRĂ adăpost, în timp ce MIGRANŢII obțin totul GRATIS

Peste 10.000 de persoane de peste 50 de ani sunt fără adăpost în 🇸🇪 Suedia. Iar acum, când iarna bate la ușa, situația persoanelor fără adăpost devine din ce în ce mai More »

GdS.ro: O actriţă craioveană se întoarce din Suedia în Bănie

Luiza Stănescu este omul care îşi caută fericirea în zâmbetele celor din jur. S-a născut în inima Olteniei, în Craiova, unde a făcut primul pas spre fericire. A început să viseze. A More »

Ciocnire armată într-un club din Suedia. 7 oameni au fost împuşcaţi

Conflict armat într-un club de motociclişti din oraşul suedez Göteborg. Douăsprezece persoane au fost arestate după o confruntare cu arme de foc într-un club de motociclişti din Göteborg, oraş în sud-vestul Suediei, More »

Suedia: Extrema dreaptă anti-imigrație se îndreaptă spre un rezultat istoric la alegerile parlamentare din 9 septembrie

Extrema dreaptă anti-imigrație ar urma să realizeze un puternic avans la alegerile parlamentare din 9 septembrie, penalizând partidele tradiționale amenințate de un vot-sancțiune, scrie AFP. Social-democrații ar urma să rămână primul partid More »

Liderul partidului NAŢIONALIST suedez face declaraţii FULMINANTE despre HITLER

Liderul suedez al Mișcării de rezistență nordică, Simon Lindberg, a avut o abordare șoc despre politicile lui Adolf Hitler. Mai mult, partidul său este pe punctul de a candida în alegerile generale More »

Atac armat în Suedia. Cinci suporteri ai naționalei de fotbal au fost împuşcați

Un atac armat a avut loc în centrul oraşului suedez Malmo. Cel puţin cinci persoane au fost rănite de un suspect care a tras cu o armă automată, scrie presa locală. Atacul More »

Suedia se pregăteşte să achiziţioneze sisteme Patriot pentru 1 miliard de dolari

Suedia este pe cale să încheie în următoarele săptămâni un contract cu producătorul american de armament Raytheon Co. pentru achiziţia unor sisteme de apărare antiaeriană Patriot, în cadrul programului de modernizare a More »

InfoOradea.ro : Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria va efectua un turneu in Suedia, cu spectacolul “Gulliver”

Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria va efectua în perioada 16 – 23 mai un turneu în Suedia cu spectacolul „Gulliver”, adaptare după Jonathan Swift, regia Radu Dinulescu. Invitația a venit din More »

Suedia: Un cerșetor român a câștigat la loto

Un român din Suedia, care trăia din cerșit și dormea sub un pod, a câștigat, în 2014, 210.000 de coroane suedeze, echivalentul a 27 000 de dolari, la o loterie. Biletul de More »

Pentru a combate islamismul, Suedia închide toate școlile religioase

Ministrul suedez al Educației, Gustav Fridolin (foto), in tenționează să interzică învă țământul religios și posibilitatea ca preoții sau imamii să mai predea. Într-un articol din ziarul Aftonbladet, Fridolin afirmă că elevii More »

Ministrul de externe din Coreea de Nord va efectua o vizita in Suedia (presa)

Ministrul nord-coreean de Externe, Ri Yong Ho, va efectua o vizita in Suedia in viitorul apropiat, a informat vineri ziarul suedez Dagens Nyheter, citand surse, transmite Reuters. Ministerul de Externe de la More »

Gerul, ninsorile şi viscolul lovesc Europa. A fost emisă o avertizare pentru Suedia

Ninsorile, viscolul şi gerul fac ravagii în Europa. În mai multe ţări sunt în vigoare avertizari cod galben sau portocaliu de ninsori şi vânt puternic. În aceste condiţii, MAE a emis avertizări More »

Suedia, procesul uzbecului care a ucis 5 persoane cu un camion: Rakhmat Akilov spune ca voia sa razbune „califatul”, ucigand „infidelii”

Solicitantul uzbec de azil care a revendicat atentatul cu camion soldat cu 5 morti in aprilie 2017 in Stockholm a declarat marti in fata Curtii, in a treia zi a procesului sau More »

Stockholm, primul oraș din lume care va spune adio bancnotelor și monedelor

Primul oraș care vrea să renunțe la bancnote și monede este Stockholm, capitala Suediei, care a fost și prima țară europeană ce a folosit bancnotele de hârtie. În prezent, doar 15% dintre More »

Un acord prin care Suedia şi Maroc au făcut schimb de baze de date ale amprentelor digitale a dezvăluit că solicitanţii de azil mint în masă. Acordul dintre cele două ţări a More »

Volvo și eficiența energetică: fabrica de motoare din Suedia a devenit prima lor uzină fără emisii de CO2

Volvo a anunțat că fabrica sa de motoare din Suedia a devenit prima lor uzină fără emisii de CO2, datorită implementării unui sistem de încălzire bazat pe energie regenerabilă. Eficiența energetică este More »

Gest UIMITOR al Suediei – vine RĂZBOIUL? Se întâmplă prima dată după 1940

Suedia a decis să livreze fiecărei locuinţe aflate pe teritoriul său un pamflet care îi învaţă pe oameni cum să se comporte la izbucnirea unui război. Prima oară Suedia a publicat pamfletul More »

Ericsson da afara mii de oameni in Suedia, dar angajeaza in Romania

Compania Ericsson va angaja, pana la finalul lunii martie, 100 de romani care sa lucreze intr-un hub din Bucuresti si care sa deservi piete din Europa, inclusiv Ucraina si Rusia. „Ne asteptam More »

 

Elevi ai Colegiului Naţional „Nicu Gane” Fălticeni, la Stockholm ‎

A treia reuniune de proiect din cadrul parteneriatului multilateral Comenius cu titlul „Live- Learn- Work” (2011-2013), în care este implicat şi Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni, a avut loc săptămâna trecută, în Lidingö, Stockholm, Suedia. Unitatea de învăţământ fălticeneană a fost reprezentată de patru elevi – Iulia Câmpanu, Daria Zamă, Andrei Argatu, Alexandru Larion – şi patru profesori – Alina Ciubotaru, Anca Şoldănescu, Ioan Caulea şi Dorin Nistor.

Prof. Ioan Caulea, responsabilul parteneriatului din partea Colegiului Naţional „Nicu Gane”, a declarat: „Programul organizat de şcoala din Suedia, „Futuraskolan Lidingö”, a cuprins diverse activităţi care să poată duce la atingerea obiectivului propus – acela de a dezvolta în rândul elevilor deprinderile de bază pentru a munci într-un mediu multicultural, multilingvistic şi într-o continuă schimbare, pentru a trăi, a învăţa şi a munci într-un spaţiu european comun în care limbile şi culturile diferite, artele şi tradiţiile îi leagă pe oameni aparţinând unor grupuri sociale şi etnice variate”.

 

„Ice-breaking”, mini-scenarii şi revista proiectului

După întâlnirea cu profesorii şi elevii şcolii gazdă (la familiile cărora au locuit elevii fălticeneni), a urmat o primire fastuoasă, sub un tunel de flori, şi o activitate tip „ice-breaking” de interrelaţionare care a constat într-o prezentare culturală a ţării gazdă şi o prezentare, în acord cu tema proiectului, a tuturor câştigătorilor premiilor Nobel din ţările partenere.

Următoarea activitate a constat în prezentarea unui mini-scenariu în care câte un elev din fiecare ţară a jucat rolul unui pitic din povestea „Alba ca Zăpada”. Fiecare pitic (cei şapte pitici reprezentând cele şapte ţări partenere) a dialogat cu Alba ca Zăpada pentru a scoate în evidenţă abilităţile specifice fiecărui popor pe care l-a reprezentat. Mini-scenariile vor constitui o piesă de teatru care va fi jucată în Lituania, la următoarea reuniune de proiect din luna mai.

Elevii au participat la orele de curs ale colegilor suedezi, în timp ce profesorii, în funcţie de disciplinele pe care le predau, au participat la activităţi pedagogice în care s-a pus accent pe prezentarea sistemelor educaţionale ale ţărilor participante, curriculum-ul, metode active de predare, managementul situaţiilor conflictuale şi au pus la punct ultimele detalii referitoare la produsele pe care le presupune derularea proiectului – revista proiectului, de care este responsabil colegiul fălticenean, şi site-ul proiectului.

Fiecare şcoală din ţările partenere, prin elevii prezenţi în mobilitate, au avut de pregătit o prezentare a trei meserii / ocupaţii, din care una tradiţională, specifică zonei în care se află şcoala parteneră, şi alte două moderne, actuale – cu o largă căutare. Elevii din Fălticeni au prezentat următoarele ocupaţii: prelucrarea lemnului (tradiţională), medicina şi arhitectura. La concursul de cultură generală, în aer liber, unul dintre elevii de la „Nicu Gane”, Alexandru Larion, a făcut parte din grupul care a câştigat locul I.

„Ca urmare a discuţiilor purtate cu partenerii şi colegii de-a lungul celor patru zile de proiect, dar şi după mesajele primite de la parteneri pe email şi pe forumul de pe site-ul proiectului, considerăm că a treia reuniune de proiect a fost bine organizată şi şi-a atins obiectivele propuse”, a precizat prof. Ioan Caulea, responsabilul parteneriatului din partea Colegiului Naţional „Nicu Gane”.

Elevi ai Colegiului Naţional „Nicu Gane” Fălticeni, la Stockholm

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: