Un oras din Suedia cauta parteneri in cadrul programului “Europa pentru cetateni”

Municipalitatea Hjo din Suedia cauta parteneri pentru a pune bazele unei cooperari pe termen lung cu alte municipalitati, colaborare bazata pe schimb de bune practici de dezvoltare urbana, metode de prezervare, dezvoltare More »

Rusia irită Suedia

Suedia a anunţat, vineri, că a protestat pe lângă Rusia după ce două avioane de luptă au intrat în spaţiul său aerian. Ministrul de Externe l-a convocat, vineri, pe ambasadorul Rusiei la More »

ICR Stockholm participă pentru a 8-a oară la Târgul de Carte de la Göteborg

Institutul Cultural Român de la Stockholm participă pentru al optulea an la Târgul de Carte Bok & Bibliotek de la Göteborg, care se va desfăşura anul acesta în perioada 25-28 septembrie. Târgul More »

18-åriga rumänske flickor såldes som sexslavar av män

  MALMÖ. Ett e-postmeddelande till polisen avslöjade en 33-årig man som under nästan tre månader drev en misstänkt bordell i Malmö och Köpenhamn Han åtalas nu med en 36-årig man för att More »

Inundații în Suedia și Danemarca! Apele au provocat haos în cele două țări

A fost haos în weekend, în sudul Suediei, zonă în care ploile torențiale au provocat inundații și un mare haos. În mai puțin de o oră, Malmo, al treilea oraș ca mărime More »

 

Pariu vechi de 17 ani intre cercetatori din Suedia: Cine strecoara mai multe versuri din Bob Dylan in lucrarile sale inainte de pensionare castiga o cina la un restaurant local

Cinci cercetatori din Suedia au inserat versuri din melodiile lui Bob Dylan in articolele lor ca parte a unui pariu de lunga durata, scrie The Guardian. Dupa 17 ani, cercetatorii au dezvaluit existenta cursei de a-l cita pe cunoscutul cantaret de cat mai multe ori inainte de retragerea din activitatea universitara.

SANYO DIGITAL CAMERA

Un oras din Suedia cauta parteneri in cadrul programului “Europa pentru cetateni”

Municipalitatea Hjo din Suedia cauta parteneri pentru a pune bazele unei cooperari pe termen lung cu alte municipalitati, colaborare bazata pe schimb de bune practici de dezvoltare urbana, metode de prezervare, dezvoltare si integrare a valorilor istorice si teritoriului citadin, utilizand proximitatea cursurilor de apa.

Autori romani la cel mai important eveniment literar din Suedia

Romania va fi reprezentata la Targul de Carte Bok & Bibliotek de la Göteborg, desfasurat in perioada 25-28 septembrie 2014, printr-un stand si un program de evenimente, organizate de Institutul Cultural Roman de la Stockholm impreuna cu Centrul National al Cartii din cadrul ICR. Invitatii romani din acest an sunt scriitorii Svetlana Carstean, Carmen Firan, Sorin Ghergut, Mihaela Miroiu, Adrian Sangeorzan, Daniela Zeca si criticul literar Daniel Cristea-Enache.

bilderberg-carl-bildt

Rusia irită Suedia

59793344-carl-bildt

Suedia a anunţat, vineri, că a protestat pe lângă Rusia după ce două avioane de luptă au intrat în spaţiul său aerian. Ministrul de Externe l-a convocat, vineri, pe ambasadorul Rusiei la Stockholm pentru a-şi exprima protestele faţă de acest eveniment”, a anunţat diplomaţia suedeză într-un comunicat, în contextul în care două avioane de luptă au încălcat, miercuri, spaţiul aerian suedez.

O femeie din Stockholm a descoperit un slogan nazist pe chitanţa primită de la un supermarket Coop, determinând lanţul comercial din Suedia să declanşeze o investigaţie internă

Femeia, identificată de ziarul Aftonbladet doar cu numele Kerstin, a descoperit pe chitanţa de la supermarketul Coop din capitala suedeză, scris cu litere mari: “NU VĂ MAI ÎNTOARCEŢI! SIEG HEIL”.

Sieg Heil este un salut nazist care înseamnă “Salut victorie”. Femeia care a descoperit sloganul pe chitanţă a declarat că a avut o senzaţie de nod în stomac când a citit textul.

VIDEO A călătorit în timp. Un tânăr din Suedia s-a întâlnit cu el însuşi, mai bătrân cu 40 de ani?

Un tânăr din Suedia nu va uita niciodată ziua de 30 august. În timp ce efectua reparaţii la chiuveta din bucătăria casei sale a călătorit în timp şi s-a întâlnit cu el peste 40 de ani.