Fanfare Ciocarlia în Suedia. Astazi în Sollefteå la Hullsta Gard

Fanfare Ciocarlia va concerta în Suedia în perioada 24 octombrie-1 noiembrie 2014 24 oct Uppsala 25 oct Sollefteå 26 oct Örnsköldsvik 27 oct Härnösand 28 oct Luleå 29 oct Umeå 30 oct More »

Submarinul “rus” care a pus pe jar Suedia: măsuri de forță ale suedezilor

Armata suedeză a anunțat că, în ipoteza în care va detecta un vas străin în arhipelagul Stockholm, este gata să folosească forța pentru a-l scoate la suprafață. More »

Vas submarin rus, fotografiat de armată în largul Stockholmului

Misterul se adâncește în jurul operațiunii armatei suedeze după scurgerea informațiilor despre o ‘activitate submarină străină’ în largul Stockholmului și publicarea fotografiei unui misterios ‘vas străin’, relatează AFP. More »

Tara in care patru din cinci tranzactii se fac cu cardul. Suedia ar putea fi primul stat din lume care renunta la cash

Plata pentru patru din cinci produse achizitionate in Suedia se face cu cardul, iar localnicii fac 260 de tranzactii electronice pe an, arata un raport citat de presa locala. In aceste conditii, More »

Suedia: Guvernul condus de Stefan Lofven a obținut votul parlamentului

Guvernul condus de Stefan Lofven, liderul Partidului Social-Democrat suedez, a obținut joi votul parlamentului de la Stockholm, relatează Xinhua, citând media locale suedeze. La alegerile parlamentare din 14 septembrie, social-democrații lui Lofven More »

Un oras din Suedia cauta parteneri in cadrul programului “Europa pentru cetateni”

Municipalitatea Hjo din Suedia cauta parteneri pentru a pune bazele unei cooperari pe termen lung cu alte municipalitati, colaborare bazata pe schimb de bune practici de dezvoltare urbana, metode de prezervare, dezvoltare More »

Rusia irită Suedia

Suedia a anunţat, vineri, că a protestat pe lângă Rusia după ce două avioane de luptă au intrat în spaţiul său aerian. Ministrul de Externe l-a convocat, vineri, pe ambasadorul Rusiei la More »

ICR Stockholm participă pentru a 8-a oară la Târgul de Carte de la Göteborg

Institutul Cultural Român de la Stockholm participă pentru al optulea an la Târgul de Carte Bok & Bibliotek de la Göteborg, care se va desfăşura anul acesta în perioada 25-28 septembrie. Târgul More »

18-åriga rumänske flickor såldes som sexslavar av män

  MALMÖ. Ett e-postmeddelande till polisen avslöjade en 33-årig man som under nästan tre månader drev en misstänkt bordell i Malmö och Köpenhamn Han åtalas nu med en 36-årig man för att More »

Inundații în Suedia și Danemarca! Apele au provocat haos în cele două țări

A fost haos în weekend, în sudul Suediei, zonă în care ploile torențiale au provocat inundații și un mare haos. În mai puțin de o oră, Malmo, al treilea oraș ca mărime More »

 
1383674_1046304478754705_7552872386753381343_n

Fanfare Ciocarlia în Suedia. Astazi în Sollefteå la Hullsta Gard

646x528

Fanfare Ciocarlia va concerta în Suedia în perioada 24 octombrie-1 noiembrie 2014

24 oct Uppsala
25 oct Sollefteå
26 oct Örnsköldsvik
27 oct Härnösand
28 oct Luleå
29 oct Umeå
30 oct Östersund
1 nov Sundsvall

Rusia acuză Suedia de ESCALADAREA tensiunilor din Marea Baltică

9f603c892ad940c1228ce89da0f837232e85077567a2e6289241121409227e8f

Ministerul Apărării rus declară că operaţiunea militară din Marea Baltică, întreprinsă de armata suedeză în căutarea unei posibile “activităţi străine subacvatice” nu poate decât să “submineze stabilitatea şi să escaledeze tensiunile”.

Au venit prietenii din Suedia O delegație de la Școala Molgaskolan din Svenljunga, la Liceul Special „Sfânta Maria” Arad

ARAD. Liceul Special „Sfânta Maria” Arad este, în aceste zile, gazda unei delegații de la Școala Molgaskolan din Svenljunga (Suedia), care este compusă din două cadre didactice – Sten Lennermo și Bengt Fröjdlund – și patru elevi – Kristoffer Kaspersson, Johanna Fransson, Lydia Hälläps, Elisabeth Claesson.

Parteneriatul dintre Liceul Special „Sfânta Maria” și Molgaskolan datează de la începutul anilor ’90 și a continuat, fără întrerupere, concretizat în vizite, din doi în doi ani, efectuate de grupuri de cadre didactice și elevi din Svenljunga, care, de fiecare dată, au făcut donații consistente pentru școala arădeană.

(video) „Suedia are talent”. Un tânăr a lăsat fără replică jurații și cei prezenți în sală

Un tânăr a lăsat fără replică jurații de la show-ul „Suedia are talent”. Este vorba Jon Henrik Fjällgren. Acesta a interpretat un cântec tradițional locurilor de unde provine. El s-a născut în Columbia, dar o perioadă a locuit într-un sat indian.

Când avea câțiva anișori, Jon Henrik a fost adoptat de o familie suedeză.

COMUNICAT DE PRESĂ: Pianistul Eduard Stan concertează la Umeå, în cadrul seriei Beethoven Inspires

Pianistul de origine română Eduard Stan va concerta în 20 noiembrie la Umeå în cadrul seriei Beethoven Inspires, organizată la Opera din Norrland. Seria Beethoven Inspires este parte a programului Umeå – Capitală Culturală Europeană 2014 și își propune să readucă în atenția publicului lucrările pentru pian ale lui Beethoven și ale unor compozitori influențați de acesta, cum ar fi George Enescu.

russia-new-submarine

Submarinul “rus” care a pus pe jar Suedia: măsuri de forță ale suedezilor

Armata suedeză a anunțat că, în ipoteza în care va detecta un vas străin în arhipelagul Stockholm, este gata să folosească forța pentru a-l scoate la suprafață.

9f603c892ad940c1228ce89da0f837232e85077567a2e6289241121409227e8f