USAID și Guvernul Suediei s-au angajat să susțină eforturile Moldovei de a promova o economie puternică. Suportul tehnic ajunge la 21 milioane de dolari

Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernul Suediei, prin Agenția Suedeză pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională (Sida), au semnat un Acord de cooperare pentru o perioadă de patru ani, în scopul More »

Primul hotel din gheaţă care va fi deschis întregul an şi-a început activitatea în Suedia

Primul hotel din gheaţă care va fi deschis întregul an şi-a început activitatea în Suedia. Imobilul care are o suprafață totală de 195 de metri pătrați este amplasat la aproximativ 200 kilometri More »

VIDEO: Stockholmul e în flăcări, într-o epidemie de incendii în ”zonele interzise”

Secvențe video șocante cu mașini care ard la Stockholm, după ce ”epidemia” de focuri provocate lovește necontrolat Suedia. Numai în anul 2016, mai mult de 70 de mașini au fost distruse în More »

Suedia şi Finlanda sărbătoresc 250 de ani de libertate a presei

Ambasadorul Suediei în România, Anneli Lindahl Kenny, şi ambasadorul Finlandei în România, Päivi Pohjanheimo, abordează în cotidianul „Adevărul“ tema libertăţii presei, esenţială în societăţile democratice. O democraţie pe deplin funcţională depinde de More »

După victoria lui Donald Trump, Suedia începe să se gândească serios să adere la NATO

Ţara are un tratat militar cu Statele Unite însă politicienii din opoziţie se întreabă în ce măsură Casa Alba îşi va respecta obligaţiile mai ales că Suedia e aproape de Rusia, iar More »

Suedia se pregăteşte să facă tranziţia de la numerar la moneda virtuală

După măsura Băncii Centrale Europene de a renunţa la bancnota de 500 de euro, şi, mai recent, intervenţia Băncii Centrale a Indiei, care a abolit cele mai mari bancnote ale sale, eliminând More »

Suedia, paralizată după o ninsoare record

Dacă noi avem parte de un sfârşit de toamna blând, în nordul continentului iarna şi-a intrat pe deplin în drepturi. Capitala Suediei, a fost paralizată după o ninsoare record. Stockholm este acoperit More »

Institutul Cultural Român de la Stockholm: Trei filme românești la Festivalul Internațional de Film de la Stockholm

Festivalul Internaţional de Film de la Stockholm are loc între 9 și 20 noiembrie 2016. Ajuns la cea de-a 27-a ediție, Festivalul este un cadru propice pentru introducerea producţiilor româneşti pe piaţa More »

Kovesi: Suedia este un model pentru noi; munca noastră îi neliniștește pe mulți ce se credeau de neatins

Activitatea Direcției Naționale Anticorupție (DNA) „îi neliniștește pe mulți ce se credeau de neatins” iar Suedia este un model de urmat pentru România, a declarat, joi, procurorul-șef DNA, Laura Codruța Kovesi, la More »

Suedia este cea mai ”bună” țară din lume. Servește interesele cetățenilor

Rezultatele unui sondaj indică Suedia drept cea mai ”bună” țară din lume, care servește interesele cetățenilor săi fără să afecteze alte state ori mediul înconjurător. Suedia a depășit alte 162 de state More »

Suedia ar putea sesiza Curtea de Justiţie a UE pentru a obliga Ungaria să accepte extracomunitari

Suedia şi alte ţări membre UE ar putea intenta proces Ungariei la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene în cazul în care autorităţile de la Budapesta nu acceptă solicitanţi de azil. În More »

Suedia, tara care conduce cursa mondiala a tarilor fara bani cash. Povestea de succes a unei afaceri care a ajuns in 12 tari

La un moment dat, antreprenorul Jacob de Geer era gata sa isi ia „o slujba adevarata”, cand a dat peste o „gaura” pe piata, care l-a facut sa actioneze in consecinta. Asa More »

Patru persoane, rănite în urma unui atac armat care a avut loc în oraşul Malmo din Suedia

Patru persoane au fost rănite, dintre care una se află în stare critică, după ce mai mulţi atacatori mascaţi au deschis focul pe o stradă din oraşul suedez Malmo, a anunţat poliţia, More »

Suedia mareste impozitele pentru a face rost de inca un miliard de euro pentru refugiati

Guvernul suedez se pregateste pentru niste cheltuieli uriase cu refugiatii si a suplimentat bugetul pe 2017 cu peste 2,5 miliarde de euro, din care peste un miliard vor fi alocati doar pentru More »

Suedia reiterează că nu intenţionează să adere la NATO, în pofida tensiunilor din zona baltică

Guvernul de la Stockholm a reiterat vineri că Suedia nu intenţionează să adere la NATO, în pofida cererilor opoziţie în acest sens şi în contextul tensiunilor sporite cu Rusia în zona Mării More »

Institutul Cultural Român de la Stockholm : Regizorul Radu Bărbulescu la Odense International Film Festiva

Institutul Cultural Român de la Stockholm susţine şi în acest an prezenţa românească la Festivalul de Film de la Odense, festival care se va desfăşura între 29 august și 4 septembrie 2016. More »

Tensiuni intre Turcia si Suedia dupa ce Stockholmul a acuzat Ankara de legalizarea actelor sexuale cu minori

Turcia a convocat reprezentantul Suediei dupa ce autoritatile din Stockholm au acuzat Ankara de legalizarea actelor sexuale cu minori, informeaza The Guardian. Acuzatiile vin dupa ce Curtea Constitutionala a Turciei a anulat, More »

Suedia intentioneaza sa bombardeze Statul Islamic cu mii de Biblii… din drone

O Biserică suedeză liberă evanghelică a recunoscut ca planuieste sa se foloseasca de drone, pentru „bombardarea” zonelor controlate de Daesh (Statul Islamic, ISIS) in Irak, cu mii de Biblii – informeaza in More »

TRAGEDIE în Cluj. Un suedez a murit după ce s-a infectat cu „virusul şoarecilor”

Un tânăr suedez, care a venit în Cluj într-o excursie, a murit la Spitalul de Urgențe, la câteva ore după ce s-a infectat cu hantavirus, un virus care este cunoscut sub denumirea More »

Banca Mondială a desemnat Suedia ”cea mai bună ţară din lume”

Suedia face mai mult „bine” decât „rău” spre deosebire de orice alt stat. Islanda conduce în clasament în privinţa contribuţiilor aduse la protecţia climei planetare, inclusiv pentru emisiile reduse de dioxid de More »

 

Asculta interviul de la Radio Suedia: Suedezii nu au destui bucatari. Românii le rezolva problema

Rumäner löser Branäs kockbrist.

„Det är kockbrist i hela världen”säger Ionna Moldovean som tillsammans med partnern Raol Popa jobbar på Branäs för andra säsongen. Foto: Annika Ström

Branäs skidanläggning har löst kockbristen på ett nytt sätt.
–  Vi blev positivt överraskade och har kommit tillbaka för att vi trivs här, säger rumänerna Ionna Moldovean och Raol Popa.

De har jobbat i Frankrike och Storbritannien men valde att komma tillbaka till Branäs och Värmland för en andra säsong. I somras arbetade de i Arvika.

– Vi kan välja jobb för det är brist på bra kockar i hela Europa och många delar av världen. Vi gillar Sverige. Vi känner oss välkomna och det är som en familj här, säger Raol Popa.

USAID și Guvernul Suediei s-au angajat să susțină eforturile Moldovei de a promova o economie puternică. Suportul tehnic ajunge la 21 milioane de dolari

Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și Guvernul Suediei, prin Agenția Suedeză pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională (Sida), au semnat un Acord de cooperare pentru o perioadă de patru ani, în scopul implementării în comun a Proiectului de Competitivitate din Moldova. Înțelegerea între cei doi donatori a fost semnată în data de 19 decembrie 2016 și marchează consolidarea eforturilor celor două agenții de asistență tehnică în jurul unei agende comune pentru sporirea competitivității unor industrii principale ale economiei naționale.

Potrivit textului Acordului cele două instituții se angajează să susțină eforturile Republicii Moldova de a promova o economie puternică, diversificată și orientată spre export, contribuind la creșterea competitivității în sectoare economice cheie. Suportul tehnic oferit prin Proiectul de Competitivitate se ridică la suma de  21.7 milioane de dolari SUA finanțare nerambursabilă, din care 16.7 milioane vor fi finanțate de USAID, iar 5 milioane de Guvernul Suediei (Sida).

James D. Pettit, Ambasador al SUA în Republica Moldova: „Semnarea Acordului dintre USAID și Guvernul Suediei pentru implementarea activităților desfășurate de Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova este un exemplu de cooperare a donatorilor străini pentru realizarea durabilă a obiectivelor comune. Proiectul se aliniază la strategiile și obiectivele reformelor din Republica Moldova și va contribui direct la realizarea Acordului de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (DCFTA).

Primul hotel din gheaţă care va fi deschis întregul an şi-a început activitatea în Suedia

Primul hotel din gheaţă care va fi deschis întregul an şi-a început activitatea în Suedia. Imobilul care are o suprafață totală de 195 de metri pătrați este amplasat la aproximativ 200 kilometri distanță de Cercul Polar de nord.

La construcția hotelui au lucrat sculptori din întreaga lume și au fost folosite peste 30 de tone de apă.

Icehotel 365 are 21 de camere pentru oaspeți, un bar și o galerie de artă. În sezonul cald, hotelul va fi răcit cu ajutorul unui sistem special. Temperatura din interiorul construcţiei este între cinci și opt grade, însă vizitatorii nu vor îndura frigul, deoarece vor dormi în saci calzi.

O cameră pentru două persoane costă aproape 300 de euro pe noapte. Hotelul este din 1989, însă până acum, acesta era reconstruit în fiecare an.  icehotel-1024x768

VIDEO: Stockholmul e în flăcări, într-o epidemie de incendii în ”zonele interzise”

Secvențe video șocante cu mașini care ard la Stockholm, după ce ”epidemia” de focuri provocate lovește necontrolat Suedia.

Numai în anul 2016, mai mult de 70 de mașini au fost distruse în timp ce poliția s-a luptat din răsputeri pentru a combate violența în creștere și activitățile criminale în țară faimoasă pentru liberalismul ei. Postări video recente arată trei mașini în Hallunda, o suburbie din sudul Stockholm-ului, înghițite de flăcări, în timp ce pompierii luptă pentru a stinge incendiul. Ultimul incident de acest fel a avut loc duminica trecută. Hallunda a fost una dintre suburbiile care a fost pus pe o listă a Serviciului Național de Investigații Penale al Suediei, ca fiind o așa numită „zonă interzisă”, ca urmare a creșterii lipsei de control a forțelor de poliție, împotriva comportamentului anti-social.

sweden-738151

Suedia şi Finlanda sărbătoresc 250 de ani de libertate a presei

Ambasadorul Suediei în România, Anneli Lindahl Kenny, şi ambasadorul Finlandei în România, Päivi Pohjanheimo, abordează în cotidianul „Adevărul“ tema libertăţii presei, esenţială în societăţile democratice.

O democraţie pe deplin funcţională depinde de consimţământul activ al oamenilor, iar ei pot forma o opinie numai atunci când sunt informaţi în mod corespunzător şi pe deplin. Acestea au fost motivaţiile parlamentarului finlandez, Anders Chydenius, atunci când, în anul 1776, a iniţiat în parlamentul Suediei, Actul Libertăţii Presei, prima lege din lume care garantează libertatea presei.
La acel moment, Suedia şi Finlanda formau un singur stat, iar anul acesta, pe 2 decembrie, cele două ţări sărbătoresc 250 de ani de la promulgarea acestui drept fundamental. Actul Libertăţii Presei, unul dintre cele mai liberale la acea vreme, a abolit cenzura, a făcut posibilă dezbaterea politică, inclusiv critica grupurilor conducătoare. Pentru prima dată, a fost decretat ca toate documentele administrative şi judiciare să fie publice, iar cetăţenii să aibă dreptul de a le accesa.
lib-presa
%d blogeri au apreciat: